Și Mihăileniul va fi alimentat cu gaz metan

(0 Votări)6 vizualizări

Izsák-Székely Lóránt, primarul localității Mihăileni a catalogat darea în folosință a instalației de alimentare cu gaz metan a localității ca fiind un moment istoric. La evenimentul festiv organizat cu această ocazie în data de 21 septembrie, primarul localității a reamintit faptul că acesta este rezultatul eforturilor de douăzeci de ani. 

În anul 2000 locuitorii din Mihăileni s-au apucat cu mari speranțe să instaleze rețeaua de gaz în localitate, însă demersurile în acest sens au durat douăzeci de ani. André Mihály, primarul de atunci al localității a participat la aprinderea simbolică a flăcării de gaz metan, la eveniment fiind prezenți și Kele József, directorul  Hargaz Harghita Gaz, respectiv Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Primarul a menționat că au fost demarate procedurile de extindere ale rețelei pentru ca gazul metan să ajungă și în satele Nădejdea și Livezi.

Pentru extinderea rețelei de alimentare cu gaz metan, consiliul județean a realocat anul trecut mai mult de 1,2 milioane de lei localităților Ciceu, Mădăraș, Racu, Sâncrăieni, Sânsimion, Tomești, Mihăileni și Siculeni. Cu sprijinul Consiliului Județean Harghita s-a reușit obținerea autorizațiilor necesare și executarea lucrărilor de reparații pentru ca rețelele de alimentare să poată fi dată în folosință.

Borboly Csaba, președintele consiliului județean a afirmat că începând de azi localitatea Mihăileni s-a ridicat la un alt nivel, iar pe lângă Mihăileni și Văcărești și Nădejdea și Livezi vor putea în scurt timp să beneficieze de rețeaua de alimentare cu gaz metan. În acest fel și prețul imobilelor din localitate va crește, dată fiind această investiție.

„Vor fi oameni care se vor întoarce în localitate, vor rămâne în localitate date fiind condițiile oferite și care sunt asemănătoare cu cele de la oraș. Îi felicit pe Izsák-Székely Lóránt, primarul și Dobos László, viceprimarul localității care împreună cu echipa de consilieri au contribuit la realizările ultimilor ani”, a afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

 

Miercurea Ciuc, 21 septembrie 2020


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«octombrie, 2020»
lmmjvsd
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774