Se vor reamenajarea trasee turistice, iar echipe locale vor asigura siguranța

Oportunități în zona Cristur

(0 Votări)15 vizualizări

Se dorește reamenajarea a aproximativ cincizeci de kilometri de trasee turistice, se va înființa o echipă locală de salvamont la Cristur care va fi completată de o echipă de voluntari din cadrul Serviciului Public de Salvamont și Salvaspeo al Consiliului Județean Harghita.

Reabilitarea și omologarea traseelor turistice va fi sprijinită de serviciul de salvamont,  iar directorul acesteia, Fekete Örs a menționat că se dorește predarea traseelor către comunitate, îngrijirea și administrarea lor revenind în sarcina localității.

„În scopul siguranței turismului, reabilitarea traseelor este foarte importantă și oferă celor pasionați posibilitatea de relaxare și organizarea de programe comune cu familia și prietenii”, a afirmat Borboly Csaba.

Fekete Örs a completat că în acest an se preconizează reabilitarea a aproximativ cincizeci de kilometri de trasee turistice și se dorește continuarea acestor lucrări și în anul următor, astfel peste doi ani, în zona Cristur vor fi aproximativ o sută de kilometri de astfel de trasee. De asemenea, inițiativele de implicare în aceste demersuri sunt binevenite, iar faptul că Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Cristur a luat o astfel de inițiativă care va avea ca rezultat organizarea unei excursii cu ocazia Zilei pământului, în data de 22 aprilie. În acest an se va reabilitat traseul dintre Vârful Peszente și lacurile de Cristur, respectiv cel care pornește de la Baia Sărată.

„Pentru asigurarea siguranței turiștilor și a localnicilor este importantă înființarea echipelor locale de salvamont, iar acest lucru ne dorim să se întâmple și la Cristur. Ne bucură faptul că și-au semnalat intenția de a face parte din această grupare pompierii voluntari din cadrul Serviciului de pompieri voluntari Villám-Fulger”, a afirmat președintele consiliului județean. În acest scop, în curând va avea loc o întâlnire, iar în vederea instruirii celor care doresc să facă parte din echipa de salvaspeo și scafandri este nevoie de identificarea cursurilor de calificare necesare în acest sens.

Miercurea-Ciuc, 31 martie 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iunie, 2018»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Telefoane utile

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774