S-a redeschis vila nr. 6 de la Băile Homorod

Scop: relansarea taberelor, atractivitatea zonei 

(0 Votări)92 vizualizări

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Munții Harghita – a cărei membru este și Consiliul Județean Harghita – a parcurs un drum anevoios în vederea renovării vilei nr. 6 de la Băile Homorod. La redeschiderea care a avut loc în data de 18 mai, s-a spus că pentru mulți dintre noi, neuitatele tabere ne vin în minte când vine vorba de vila nr. 6. 

Băile Homorod au fost recunoscute pentru izvoarele de apă minerală și taberele care s-au organizat aici. Această investiție reprezintă un nou început, scopul fiind relansarea taberelor, a spus Sarkadi Zoltán, prezent la eveniment din partea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Munții Harghita.

„Vila a fost construită pentru tineri și trebuie să rămână a lor”, a spus Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita. Acesta a completat că mulțumită eforturilor asociației sus-amintite s-a reușit renovarea clădirii, lucrările urmând a continua conform strategiei de dezvoltare a regiunii. Scopul este realizarea a cât mai multor obiective, pe lângă reabilitarea cantinei, a drumului. Borboly Csaba a vorbit de taberele organizate odinioară aici și a spus că prin renovarea vilei se dorește asigurarea unui spațiu tinerilor, unde să fie asigurate condiții propice învățăturii, organizării de cursuri, sau excursiilor în natură. Dezvoltarea stațiunii contribuie la creșterea atractivității turismului din zonă.

„Renovarea vilei este un rezultat notabil, deoarece a fost sursă de amintiri pentru mai multe generații”, a spus Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita. El a adăugat că în vederea dezvoltării turismului este nevoie de asigurarea condițiilor corespunzătoare și a mulțumit conducerii asociației de dezvoltare, îndemnând la continuarea activității rodnice, desfășurată până acum.

Parlamentarul Benedek Zakariás și-a exprimat speranța ca vila să se revitalizeze cât mai curând și tot mai multe vile din zonă să fie redate circuitului turistic. De asemenea, a menționat că sprijină toate inițiativele de acest gen.

Dávid Lajos, președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Munții Harghita, în calitate de gazdă, a afirmat că rolul instituției este de amenajare a zonei și și-a exprimat speranța că activitatea vilei va prinde din nou viață. Scopul este atragerea cât mai multor tineri, a celor care provin din alte zone ale țării, dorindu-se a se oferi oportunitate în vederea aprofundării cunoștințelor lingvistice și a dobândirii de noi experiențe.

În cadrul evenimentului, Bíró Barna Botond și Vadász-Szatmári István, conducătorul Asociației „Erdélyi Kárpát-Egyesület”, filiala Gheorgheni au semnat contractul de colaborare în vederea organizării celei de a IV-a ediții a Turei „Erőss Zsolt”.

Băile Homorod, 18 mai 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iunie, 2018»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Telefoane utile

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774