S-a discutat despre aspectele cu care se confruntă orașul Bălan

Față în față pentru rezolvarea problemelor 

(0 Votări)22 vizualizări

„Colaborarea stă la baza a numeroase realizări județene și este și modalitatea cea mai eficientă în obținerea de rezultate”, a afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita cu ocazia întrevederii avute joi, 6 aprilie, cu primarul și viceprimarul orașului Bălan, Iojiban Gheorghe, respectiv Bratu Sergiu Doru și consilieri locali.

Primarul localității Bălan a prezentat dificultățile cu care se confruntă locuitorii, amintind printre altele că orașul suferă de o depopulare masivă. În scopul stopării acestui fenomen este nevoie și de reabilitarea drumului județean 125, respectiv lucrări de reabilitare a rețelei de canalizare din oraș, sprijinirea lucrărilor de renovare a unităților de învățământ.

Președintele consiliului județean a afirmat în ceea ce privește drumul județean 125, că reabilitarea acestuia este posibilă prin coordonarea lucrărilor de către consiliul județean. De asemenea, până la finele anului se dorește ca drumul județean 125A care face legătura cu zona Gheorgheni, să fie refăcut până în faza de drum macadam. Reabilitarea acestor drumuri județene, pe lângă faptul că ar contribui la asigurarea condițiilor unui trai decent, ar impulsiona și turismul local. Cât privește sistemul de canalizare, situația este mai delicată deoarece conducerea anterioară a orașului a decis să nu se alăture proiectului care a avut în vedere realizarea acestor lucrări și care a fost finanțat din bani europeni, însă consiliul județean va încerca găsirea unei soluții în acest sens. Ca urmare a vizitei de la școala generală nr. 1 din localitate, consiliul județean va aloca din fondul de rezervă suma necesară efectuării lucrărilor de renovare. În ceea ce privește stăpânirea mai bună a limbii române de către copiii de etnie maghiară, Borboly Csaba a ținut să completeze că este în curs de elaborare un proiect prin intermediul căruia să fie demarate cursuri intensive de limba română a căror durată să varieze de la o zi până la o săptămână.

Miercurea-Ciuc, 6 aprilie 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iunie, 2018»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Telefoane utile

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774