Platformă on-line în vederea transparenței achizițiilor publice

(0 Votări)25 vizualizări

Platforma lansată anul trecut, www.cumpararidirecte.investinharghita.ro care a fost premiată de site-ul administrație.ro în cadrul galei laureaților, fiind considerată cea mai bună practică în domeniul aplicării tehnologiei moderne în administrația publică, a fost dezvoltată și prezentată cu ocazia conferinței de presă care a avut loc luni, 15 mai la sediul Consiliului Județean Harghita.

Lukács Zoltán Levente, directorul Asociației de Dezvoltare a Județului Harghita, instituție subordonată consiliului județean, a afirmat că site-ul respectiv a pornit ca un mijloc de publicare a procedurilor de cumpărări directe ale consiliului județean, iar datorită feedback-ului pozitiv s-a luat decizia de îmbunătățire, dezvoltare a platformei.

În momentul de față, pe lângă faptul că este un site de informare, al cărui scop este diminuarea birocrației, asigurarea transparenței și impulsionarea mediului antreprenorial, conținutul acestuia este structurat în șaisprezece categorii, iar cei care se înscriu în mod gratuit, vor primi informări ale procedurilor de achiziții publice sau cumpărări directe, sub forma de newsletter. Tot ca noutate a fost catalogat și faptul că se află în curs de dezvoltare o aplicație care va face posibilă accesarea site-ului și de pe telefonul mobil, dar și faptul că în scurt timp vor fi publicate și executările silite. De asemenea, achizițiile publice cu o valoare mai mare de 30 mii euro și lucrările efectuate din bani publici a căror valoare este mai mare de 100 mii euro vor fi publicate pe platformă.

Barabás Csaba, director în cadrul cabinetului președintelui consiliului județean și cel care împreună cu agenția de dezvoltare a lucrat la îmbunătățirea serviciilor furnizate, a menționat că nu au fost implicate niciun fel de costuri, cei interesați pot să se înscrie pe site simplu și rapid, gratuit.

De asemenea, site-ul oferă și consultanță tehnică, iar prin intermediul meniului „Întrebări frecvente” cei interesați vor fi informați în legătură cu modul de încărcare a informațiilor, vizualizarea achizițiilor publice. Pentru mai multe informații accesați site-ul http://achizitiipublice.judetulharghita.ro/.

Miercurea-Ciuc, 15 mai 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2018»
lmmjvsd
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Telefoane utile

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774