Locuri de muncă la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea-Ciuc

Condiții corespunzătoare în vederea creșterii calității serviciilor medicale 

(0 Votări)246 vizualizări

„Pe lângă investiții și achiziționarea de echipamente, pentru ca locuitorii din județul Harghita să beneficieze de servicii medicale corespunzătoare și rapide, este nevoie de angajarea la spitalul județean de urgență a personalului de specialitate”, a declarat Borboly Csaba în legătură cu faptul că în ultima vreme la instituția medicală din Miercurea-Ciuc se caută personal de specialitate. 

Și în momentul de față se caută asistent medical generalist la secțiile de gastroenterologie, obstetrică și nou-născuți, infirmier la secția dermatovenerologie, respectiv îngrijitor curățenie la secția ORL. Se caută de asemenea, asistent șef la recuperare medicină fizică și balneologie și la bloc operator chirurgie. Lista posturilor vacante poate fi accesată la următorul link: http://judetulharghita.ro/consiliul-judetean-harghita/recrutare/spitalul-judetean-de-urgenta-miercurea-ciuc---05052017.html.

„Se caută tot mai multe persoane pentru a ocupa locuri de muncă în cadrul spitalului județean și mulțumită faptului că în sistemul medical au avut loc măriri de salariu cu mai multe ocazii, consider că se merită a practica medicina aici, acasă. La spitalul județean se oferă mai multe sporuri salariale, salariații beneficiază de sporuri și pentru serviciile de gardă. Este clar că bugetul spitalului județean este cu mult mai mic decât cel de la instituțiile medicale din București, dar și așa schimbările sunt vizibile în ultima vreme. Pentru ca medicii să rămână aici, se fac eforturi în vederea construirii, închirierii locuințelor de serviciu, dar și pentru asigurarea condițiilor de muncă profesionale”, a afirmat președintele consiliului județean.

Și în opinia managerului spitalului județean Demeter Ferenc, condițiile de muncă la această instituție sunt atractive.

„Am participat vineri, 5 mai la conferința ordinară a sindicatului din domeniu unde s-a făcut o analiză a activităților derulate în ultima perioadă și unde s-a menționat faptul că interesul față de locurile de muncă din sistemul de sănătate a crescut mulțumită creșterilor salariale, fie că este vorba de posturile de asistent, infirmier, îngrijitor. Este tot mai frecventă situația în care pentru ocuparea unui post trebuie să alegem dintr-un număr de 10-14 candidați”, a spus Demeter Ferenc.

În ultimii ani, consiliul județean a sprijinit spitalul de urgență în finalizarea investițiilor demarate, achiziționarea de echipamente medicale de specialitate, reprezentanții consiliului județean s-au deplasat cu mai multe ocazii la secțiile spitalului județean în vederea discutării și identificării greutăților cu care se confruntă instituția medicală, iar anul trecut s-a făcut o inventariere a cerințelor celor patru secții ale spitalului. Președintele consiliului județean s-a întâlnit și cu ministru sănătății Florian-Dorel Bodog în vederea comunicării cerințelor formulate de către personalul spitalului județean și pentru solicitarea de sprijin din partea ministerului în vederea finanțării investițiilor. În prealabil, a solicitat ca directorii de secție să se deplaseze, dacă este nevoie, personal la București și să solicite sprijin din partea ministerului, deoarece ei pot face acest lucru cel mai bine, în cunoștință de cauză. Totodată, trebuie solicitat și sprijinul senatorilor și parlamentarilor pentru ca cerințele să fie cunoscute la minister, deoarece fondurile distribuite către spitalul județean sunt mai mici în fiecare an.

„Continuăm lucrările de investiții, deoarece odată cu îmbunătățirea condițiilor din sistemul de sănătate, putem motiva tinerii în a rămâne acasă. Trebuie să reușim să atragem atenția asupra Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc, iar pentru ca să obținem sprijin, trebuie să fim pregătiți din punct de vedere profesional” a afirmat Borboly Csaba, care a completat că în cursul săptămânii care urmează va avea loc la București, o prezentare a planurilor de investiții. Totodată, acesta și-a exprimat bucuria în ceea ce privește faptul că absolvenții facultăților de medicină, mulțumită eforturilor depuse în ultimii ani, sunt interesați de oferta de locuri de muncă de la spitalul județean.

Miercurea-Ciuc, 9 mai 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iunie, 2018»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Telefoane utile

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774