Cozmeniul este primul exemplu al unui nou început

S-a alimentat rețeaua de furnizare a gazului metan

(0 Votări)11 vizualizări

La Cozmeni s-a realizat un vis de 12 ani: în data de 17 mai a fost alimentată rețeaua de furnizare a gazului metan. Szántó László, primarul localității a mulțumit pentru sprijinul acordat în acest demers și a menționat că locuitorii comunei vor avea o alternativă în privința modului în care doresc să-și încălzească căminele. Flacăra de gaz a fost aprinsă de Szántó László și Bodó Dávid, actualul și fostul primar al localității. Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a catalogat localitatea Cozmeni ca fiind primul exemplu al unui nou început, dat fiind faptul că în anii 90 conducta de gaz a fost introdusă în multe localități, iar alimentarea efectivă cu gaz metan, trebuie să reprezinte o prioritate.

„Acele proiecte sunt de succes, care deși au întâmpinat dificultăți de implementare, au fost demarate din nou și duse la bun sfârșit. Am încredere că localitatea Cozmeni va fi un deschizător de drumuri în acest sens, iar în ciuda birocrației, și alte localități vor reuși să facă parte din procesul alimentate cu gaz”, a afirmat Borboly Csaba.

La eveniment au fost prezenți consilierii județeni, Kolozsvári Tibor și Becze István, iar președintele consiliului județean a spus că trebuie acordată o mai mare atenție demersurilor cu privire la redistribuirea fondurilor provenite de la bugetul de stat, în vederea alimentării cu gaz metan a localităților din județ.

Parlamentarul Korodi Attila a afirmat că dat fiind faptul că în cursul acestei primăveri s-a liberalizat piața furnizării gazului metan, trebuie urmărit prețul gazului metan și a îndemnat populația de a se racorda la sistem, chiar și pentru asigurarea unei alternative.

Personalul din cadrul firmei HargitaGáz a racordat și primul consumator – casa de cultură din localitate.

Miercurea-Ciuc, 17 mai 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2018»
lmmjvsd
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Telefoane utile

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774