Consiliul Județean Harghita s-a alăturat grevei japoneze inițiată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita

Rezolvarea situației copiilor și a persoanelor cu dezabilități este prioritară în județul Harghita

(0 Votări)27 vizualizări

Consilierii județeni își exprimă solidaritatea cu angajaţii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita, prin purtarea banderolei albe. La propunerea președintelui Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, în cadrul ședinței extraordinare din data 11 septembrie, consilierii județeni au fost de acord să se alăture grevei japoneze și astfel să atragă atenția guvernului asupra problemelor financiare a direcției generale, care este inacceptabilă.

La nivel național direcțiile de asistență socială și protecția copilului se confruntă cu probleme financiare din cauza creșterii salariilor angajaților, dar fără ca fondul de salarii să fie completată, respectiv bugetul acestor instituții a fost mult redus față de anii anteriori.

Președintele Consiliului Județean Harghita a atras atenția asupra faptului că și acest caz demonstrează că dacă nu se fac auziți și nu-și exprimă nevoile la București ori de câte ori este necesar, situațiile critice și problemele semnalate rămân nerezolvate, referind ca exemplu la măsurile luate în legătură cu intervenția în cazul urșilor periculoși. Borboly Csaba, împreună cu directorul general al instituției, d-nul Elekes Zoltán, în zilele trecute s-au deplasat la București, unde au avut întâlniri cu secretari de stat din cadrul ministerelor competente, însă discuțiile purtate s-au încheiat fără succes, deoarece problema este pasată de la un minister la altul. Din această cauză președintele consiliului județean a cerut alăturarea Consiliului Județean Harghita la greva japoneză, respectiv direcției generale ca acesta să continue demersurile necesare către ministerele de resort. Întreținerea copiilor și a persoanele cu dizabilități este o foarte mare responsabilitate, iar rezolvarea acestei situații fără precedent este prioritatea Consiliului Județean Harghita, a subliniat Borboly Csaba. Consiliului județean a votat pentru alăturarea la această inițiativă și pentru asumarea solidarității, respectiv la propunerea fracțiunii Partidului Civic Maghiar, se va solicita scutirea firmelor de la plata taxelor pe salarii aferente salariaților din aceste grupuri vulnerabile.

La ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita a fost aprobat și modificarea traseelor curselor de transport public, dat fiind faptul că a fost restricționată curculația autovehiculelor de peste 3,5 tone la podul de pe drumul județean DJ137. De asemenea au fost repartizate sume din bugetul local al județului Harghita pentru lucrările de proiectare și execuție pentru podul din Dejuțiu, documentația lucrărilor fiind realizat în proporție 90%. Au fost repartizate și alte sume pentru alte lucrări de reparații de drumuri. A fost aprobată modificarea programului de transport public al județului Harghita, fiind emise noi licențe de trasnport.

Consiliul Județean Harghita a aprobat colaborarea Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copiilor Harghita cu Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi, în vederea realizării și actualizării registrului electronic central privind persoanele cu handicap.

Miercurea Ciuc, 11 septembrie 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2018»
lmmjvsd
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Telefoane utile

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774