Au demarat lucrările de reabilitare a DN 13A, în localitatea Vlăhița

Întâlnire la București în vederea reabilitării drumurilor naționale din județ

(0 Votări)34 vizualizări

În cursul zilei de azi, 10 mai au demarat lucrările de reabilitare a unei porțiuni a drumului național 13A, în localitatea Vlăhița știut fiind faptul că datorită situației drumului au existat numeroase solicitări de intervenție. Lucrările vor continua în localitatea Corund, urmând ca mai apoi și porțiunea drumului care conduce spre zona Ghimeș să beneficieze de lucrări de reabilitare.

Consiliul Județean Harghita, la ședința din 27 aprilie, a adoptat o hotărâre de principiu prin care Borboly Csaba este desemnat a reprezenta interesele județului la Ministerul Transporturilor. Totodată, instituția a redactat o adresă către sus-menționatul minister prin care solicită organizarea unei întâlniri în cadrul căreia să fie dezbătute problemele semnalate în legătură cu infrastructura rutieră din județ. (Vezi aici: https://drive.google.com/open?id=0B3DH_aG2Ui1UOWZERG1ENFFjaUk) Rezultatul acestor demersuri s-a concretizat prin întâlnirea care a avut loc în cursul zilei de azi la București între ministrul transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, directorul adjunct din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Radu Dumitru Munteanu, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita și deputatul Bende Sándor.

Discuțiile purtate au scos în evidență faptul că lucrările de reabilitare a drumurilor care au avut loc în ultimul deceniu, realizate prin eforturile administrațiilor locale și județene, dar și prin contribuția guvernului au avut un rol semnificativ în ceea ce privește percepția asupra județului Harghita. Degradarea continuă a drumurilor pune în pericol circulația în siguranță a autovehiculelor, fondurile consiliului județean fiind adesea insuficiente pentru a interveni pe toate sectoarele de drum. Astfel a fost contactată Direcția Regională Drumuri și Poduri Brașov care în cursul acestei săptămâni va elabora un document în care sunt prezentate fazele de lucru pe care se desfășoară pe drumurile din regiune și care va fi dat spre consultare și consiliului județean.

În ceea ce privește drumul național 13A, pe sectorul de drum Praid – Odorheiu-Secuiesc – Miercurea-Ciuc se semnalează numeroase probleme, astfel sunt în curs de realizare expertizele de specialitate în vederea demarării lucrărilor pe mai multe porțiuni de drum. Cu privire la situația drumului DN 13C (Bisericani – Cristuru-Secuiesc – granița cu județul Mureș), acesta urma să fie reîncadrat ca drum județean, însă în urma dezbaterii s-a conchis ca este mai benefic să păstreze rangul de drum național. Aflat într-o stare avansată de degradare și necesitând lucrări de intervenție urgente, Borboly Csaba a ținut să menționeze că lucrările pe acest sector de drum vor putea obține finanțare de la guvern mai ușor, dacă se păstrează rangul actual de drum național.

Miercurea-Ciuc, 10 mai 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iunie, 2018»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Telefoane utile

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774