Sănătate

Serviciile de sănătate

Ţinând cont de factorii geografici, climatici, socio-economici, culturali etc. cu influenţe în criteriile de organizare a asistenţei medicale judeţul Harghita poate fi împărţit în trei zone mari: zona Miercurea-Ciuc, zona Odorheiu-Secuiesc şi zona Gheorgheni - Topliţa.
Judeţul Harghita dispune de 4 spitale municipale având în total 1887 paturi pentru acuţi având următoarea distribuţie pe spitale:
  • Spitalul Judeţean de Urgenta M-Ciuc
  • Spitalul Municipal Od. Secuiesc
  • Spitalul Municipal Gheorgheni
  • Spitalul Municipal Topliţa
De asemenea mai există Spitalul de Psihiatrie aflat în comuna Tulgheş. În acest spital se internează bolnavi din toată ţara.
Spitalul Judeţean de Urgenta Miercurea-Ciuc, fiind amplasat în reşedinţa de judeţ, are o arie de acoperire mai extinsă.
Asistenţa ambulatorie de specialitate se asigură ca şi în celelalte judeţe din ţară prin serviciile de consultaţii externe ale spitalelor, prin unităţi independente cu personalitate juridică şi prin cabinetele private ale medicilor specialişti.
Serviciul de Ambulanţă judeţean are 18 substaţii pe întregul teritoriu al judeţului dintre care 7 se află în mediul rural având o bună acoperire a zonei M-Ciuc şi Gheorgheni - Topliţa.

Îngrijirile la domiciliu

În judeţul Harghita a fost înfiinţat un sistem de îngrijiri la domiciliu sub denumirea de Servicii de îngrijiri medicale şi asistenţă socială la domiciliu în cadrul Organizaţei Caritas. Acest serviciu funcţionează în trei regiuni ale judeţului fiecare având un Centru de coordonare regională condus de către un asistent şef: M-Ciuc cu 6 puncte de lucru; Odorheiu-Secuiesc cu 8 puncte de lucru; Gheorgheni cu 6 puncte de lucru. Îngrijirile se acordă doar cu recomandarea şi controlul medicului de familie sau specialist.
POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«octombrie, 2017»
lmmjvsd
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Telefoane utile

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774