Apeluri de proiecte în parteneriat

Proiecte - Proiectul EU3doms

 

Proiectul EU3doms are scopul de a lansa o serie de dezbateri privind viitorul Europei, cu un accent deosebit pe cele 4 libertăți ale UE. Acestea sunt importante pentru toți partenerii, pentru a stabili o cooperare pe termen lung în favoarea schimbului de experiență printr-un dialog intercultural.

Dezbaterea cu diferite grupuri țintă de cetățeni are scopul de a-i implica pe aceştia în mod direct în mai multe aspecte ale vieții, prin participare la discuții. Aceste discuții ajută la cunoașterea  oportunităţilor de influențare a deciziilor politice. Pentru aceasta, EU3doms foloseşte diverse metode, cum ar fi expoziții, concursuri, flashmoburi, bibliotecă vie, modelarea UE, povești de succes. Proiectul oferă posibilitatea unor dezbateri în rândul cetățenilor, pentru exprimarea opiniilor și arată importanța implicării lor în procesul de luare a deciziilor. Se prevede organizarea a 7 evenimente sub titlul "Ziua celor patru libertăți", cu activități multiple, care cuprind următoarele aspecte:

·         Libera circulație a persoanelor: mobilitatea persoanelor în vârstă, mobilitatea angajaților, provocarea regiunilor rurale în scopul atragerii forței de muncă calificate, fluxul de migranți şi reinstalarea controalelor la frontiere.

·         Libera circulație a serviciilor: mobilitatea persoanelor care au propria lor afacere prin care se furnizează servicii în străinătate și libertatea cetățenilor UE de a beneficia de anumite servicii (de exemplu medicale) în aceleași condiții ca și cetățenii țărilor gazdă.

·         Libera circulație a mărfurilor și a capitalului: competitivitatea întreprinderilor locale, comparativ cu investitorii străini, penetrarea pe piețele externe, tinerii antreprenori.

"Ziua celor patru libertăți" se va desfăşura după următorul program:

Locul

Data

Belgrad

25.03.2017

Miercurea Ciuc

06.05.2017

Nis

10.06.2017

Hévíz

19.08.2017

Novi Sad

10.09.2017

Lendava

08.10.2017

Eisenstadt

15.11.2017

 

Cetățenii îşi vor exprima opiniile prin chestionare online, iar rezultatele vor fi analizate în informări scurte, care oferă bază pentru evenimente. Rezultatele fiecărui eveniment, inclusiv recomandări politice elaborate cu implicarea cetățenilor vor fi incluse într-o publicație finală și vor fi prezentate la conferința finală. Vor fi invitaţi experți și responsabili implicați în decizii politice la nivel național și european, pentru a atrage atenția asupra importanței celor 4 libertăți, asupra principalelor provocări și posibile soluții pentru depășirea acestora.

Site-ul oficial al proiectului EU3doms: http://eu3doms.eu/

Concurs organizat în cadrul proiectului

„Din cele patru libertăți ale Uniunii Europene care este favorita ta și de ce?”

Termenul limită: 1 martie 2017, miezul nopții.

Pot participa: grupuri (max. 5 persoane) de studenți cu vârste cuprinse între 14-25 ani din România.

Fii creativ și câștigă o excursie în Eisenstadt, Austria. Împărtășește opiniile și experiențele tale într-o fotografie.

Mai multe detalii despre concurs, premii și condiții de participare aici.


 

Consiliul Județean Harghita așteaptă sugestii legate de propunerea de proiect ”Hospitality Town-Twinning” din cadrul programului Europa pentru cetățeni 2014-2020

 

Coordonatorul proiectului municipalitatea orașului Lendinara caută parteneri,   Consiliul Județean Harghita dorește să participe în calitate de partener la proiectul ”Hospitality Town-Twinning” care va fi depus în cadrul programului Europa pentru cetățeni  2014-2020 .

Data depunerii proiectului:  1 martie 2017, formarea parteneriatului: până la  7 ianuarie

Parteneri căutați: autorități locale

Aspecte financiare:25.000 Euro

Tema proiectului: Municipalitatea Lendinara din provincia Veneția (Italia) caută parteneri pentru un proiect „Europa pentru cetățeni 2014-2020”– Înfrățirea orașelor”. Pornind de la diferitele identități culturale ale popoarelor și patrimoniul imaterial al acestora, municipalitatea Lendinara vrea să lanseze inițiative prin care să fie cunoscute valorile Uniunii Europene. Proiectul de înfrățire propus va crea o cale de implicare comună a cetățenilor și tinerilor aducând în dezbatere viitorul ocupării forței de muncă în turismul și cultura din Europa.

Obiectivul proiectului:  Sprijinirea la nivelul uniunii a participării democratice și civice a cetățenilor prin dezvoltarea înțelegerii de către aceștia a procesului  de decizie al Uniunii și de a găsi noi instrumente în vederea implicării acestora.  Orașul va găzdui dezbateri  cu participarea studenților, politicienilor, jurnaliștilor, împreună cu evenimentele culturale și schimburi de experiență vor iniția dialogul intercultural.  În Lendinara, în același timp cu celelalte orașe vor avea loc evenimente cu o durată de 4 zile: rolul acestora este fundamental pentru procesul integrării  și  pentru a găsi noi metode de a încuraja participarea la următoarele alegeri din 2019.

Consiliul Județean Harghita așteaptă sugestii referitoare la proiectul sus-amintit la adresa de e-mail pp@harghitacounty.ro

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«octombrie, 2017»
lmmjvsd
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Sondaj

În general, care este suma per membru de familie, pe care o cheltuiți lunar pentru achiziționarea de alimente?

Votează
FACEBOOK

CreArt
Network of Cities for Artistic Creation
European Day of Artistic Creativity
Creative Ideas Bank

Telefoane utile

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774